Kötetbemutató: Jobbra húzott történetek

A tervezettnél hamarabb, szeptember 8-án, pénteken este megismerheti Moldováyi-Tóth Anikó, írói nevén Tóth Anikó Dóra Jobbra húzott történetek című könyvét a paksi közönség. A kötetben a paksi kötődésű szerző valós történeteket oszt meg olvasóival. A Jobbra húzott történetek az első riportkönyv, ami az „instant randialkalmazás”, a Tinder sztorijait dolgozza fel.

Anikó történetei egytől egyig igazak, miként elárulta vannak közük „ultragáz randik, sok éve lángoló szerelmek, meleg viszonyok”. Némelyiket mindkét fél szemszögéből bemutatja, ami az olvasók mellett szereplők számára is különleges, hiszen megtapasztalhatják, hogy mennyire másként élik meg ugyanazt a történetet a nők és a férfiak.

Az egyik sztori magáé Anikóé, aki szintén nagy tinderező volt. Ez azonban már a múlté, az alkalmazásnak köszönhetően találta meg élete szerelmét, akivel mondhatni viharos gyorsasággal mélyült el kapcsolatuk, ma már házasok.

A szerző ma is gyakori vendég Pakson, ahova szülei akkor költöztek, amikor ő egyéves volt. A Bezerédj Általános Iskola után a Vak Bottyán Gimnáziumba került, ezután filmelmélet, filmtörténet, esztétika szakon diplomázott a Pécsi Tudományegyetemen.

Újságíróként kezdett dolgozni, majd a reklámszakmába helyezkedett el. Az írás apró gyerekkorától része volt az életének. Meséket „gyártott” mostanáig az íróasztalfióknak. Most megjelent könyvét eredetileg egy pályázatra szánta, de úgy döntött, inkább magánkiadásban adja ki, nem alkuszik. – Kreatív szövegíróként az ország legkiemelkedőbb reklámügynökségeinél fordultam meg és számos hazai, illetve nemzetközi díjat nyertem, így tudom, mitől igazán izgalmas és lebilincselő egy sztori – mondja magáról.

Többet is megtudhatnak az érdeklődők Tóth Anikó Dóráról, a Jobbra húzott történetek – Szex, Szerelem, Tinder című riportkönyvről mindazok, akik részt vesznek a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár író-olvasó találkozóján, 2017. szeptember 8-án, 17 órától.