Süli János: a vasárnapi választáson a város jövője a tét

Az időközi polgármester-választáson a város jövője a tét, ezért Süli János tárca nélküli miniszter, Paks korábbi polgármestere szerint nagyon fontos, hogy sokan elmenjenek szavazni, magas legyen a részvételi arány, mert az nyomatékot ad a döntésnek.

-Bízunk abban, hogy magas lesz a részvételi arány a vasárnapi választáson, mert annak a hangja messzebbre szól, ahogyan az én megválasztásomkor is – mondta Süli János pénteki sajtótájékoztatóján. Szavai szerint a magas részvételi arány és a nagyarányú győzelem biztosított kellő erőt számára a város vezetéséhez.

Hosszú távon az az érdekünk, hogy olyan polgármestere legyen a városnak, aki jövőt tud építeni – folytatta. Mint hangsúlyozta, Szabó Péter másfél éve azért kérte fel alpolgármesternek, hogy a ciklus után az utódja legyen majd, de a miniszteri kinevezés felgyorsította a folyamatot.

Szabó Péternek megvan a képessége, tudása, az elmúlt másfél évben alpolgármesterként szerzett tapasztalatot, az utóbbi hónapokban pedig sikeresen vitte a város ügyeit, állta a sarat, ami bizonyítja, hogy nagy munkabírású – mondta a miniszter hozzátéve, hogy nála alkalmasabb személyt a polgármesteri feladatok ellátására nem lát.

-Bizalmat kell neki adni, sok pozitív változást képes hozni, és nekem sem mindegy, hogy kivel dolgozok majd együtt – folytatta Süli János hangsúlyozva, hogy a város jövője érdekében fontos, hogy „Szabó Péterre közösen, együtt sok szavazatot adjunk le”.