Barta Attila teniszsikere Eszéken

Nyolc elveszített döntő után a kilencediken már diadalmaskodott Barta Attila, a Paksi SE teniszezője, a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) senior bajnokságában. A különböző erősségű megmérettetéseken világranglista pontokért küzdenek a sportolók, a zöld-fehérek versenyzője jelenleg az 50 év feletti férfi kategóriában szerepel.

A horvátországi Eszéken rendeztek ITF tornát, hat indulóval. A kétnapos eseményen Barta a csoportkör első mérkőzésén könnyedén győzött szlovén riválisa ellen 6/1, 6/0-ra. Másnap már szorosabb meccsen, horvát ellenfelet fektetett két vállra, majd jöhetett a döntő.

– Az ellenfelem 3/0-ra vezetett, mikor a versenybíró az esőzés miatt veszélyesnek ítélte a salakpályát, és teremben, szőnyegen kellett folytatnunk a döntőt. Komfortosnak éreztem a körülményeket, és feljavult a játékom, de az első szettet így is elveszítettem 6/3-ra. A második szettben fej fej mellett haladtunk egészen 4/4-ig, amikor sikerült elvennem az ellenfelem adogatását – aki fejben már kezdett kiengedni – így 6/4-re nyertem a 2. szettet, ami kb. 1 órát tartott. Ezután szuper tie-break döntötte el a döntőt, amit nagyon simán – nekem is meglepetés volt – 10/2-re megnyertem – fogalmazott Barta Attila.

Az első hellyel a paksi versenyző kategóriájában 40 világranglista pontot szerezett, ami nagy előrelépés lesz az ITF szenior világranglistáján.