Nagyon jó szezont zártak a paksi strandon

Míg tavaly a vendégforgalom tekintetében szerény szezont zárhattak a Paksi Ürgemezei Strandon, idén nem sokkal maradt el a látogatottság a harmincötezres eddigi csúcstól – tudtuk meg dr. Hanol Jánostól. Júniusban kilencezren jártak a fürdőhelyen, júliusban tizenkétezren, augusztusban pedig tizenháromezren, ami összességében 25%-kal nagyobb személyforgalmat jelent a tavalyinál. Augusztus 5-e volt az idei év rekordnapja 1576 fővel, a teljes szezonban 34.001 fürdővendég járt a paksi strandon.

A június 1-jei nyitást megelőzően elvégzett fejlesztések során a pancsoló medence mellett lévő játszótér és a röplabdapályák gumírozott tetejű szegélykeretet kaptak, kialakítottak egy új röplabdapályát, a strandbüfék előtt a régi járólapok helyére esztétikusabb térkő-burkolatot raktak le, a nagymedence körül és a pancsolónál pedig fali rögzítésű padrendszert alakítottak ki. Mindemellett kicserélték a nagymedence elkorrodálódott töltő-ürítő vezetékét. A gyerekek örömére idén újra üzemelt a csúszda is a strandon. Kiválóan működött a strand free wifi-je, egy-egy forró nyári napon akár 1200-an is rácsatlakoztak.

A paksi strandon rendezték ezen a nyáron is a Tűzkakas országos strandfocibajnokságot, a Nagy Sportágválasztót, otthont adott a fürdőhely országos bocsa bajnokságnak, és immáron második alkalommal a Pool Festivalnak. A Mezőföldvíz már hagyományos családi és sportnapjára is változatlanul idei várták a cég főmérnökségeinek munkatársait és családtagjaikat, sportversenyeket és főzőversenyt tartottak. Az összesített játékeredmények alapján a vándorkupa idén Paksról a Dunaföldvári főmérnökségre került egy évre. Az eredményhirdetés és a közös vacsora után az M6-Expressz zenélt.

A felhőtlenül eltöltött nap után ismét a feladatokra koncentrálnak a kollégák, ami a strand esetében a téliesítés. Ilyenkor raktárba viszik a sporteszközöket, játékokat, padokat, szeméttárolókat és a bójákat, víztelenítik a zuhanyzókat, mosdókat, szétszerelik a gépészeti eszközöket, és lehetőség szerint fagymentes helyre viszik, valamint a medencéket is felkészítik a hideg évszakra. A strandot változatlanul kamerákkal és riasztóval őrzik.