Szedresből, Pálfáról és Dunatetétlenről érkeztek vendégek az erőműbe

Ahány nap van egy esztendőben, annyi vendég érkezett ma a Paksi Atomerőműbe, a hagyományos nyílt nap keretében. Szedres, Pálfa és a Bács-Kiskun megyei Dunatetétlen lakói érkeztek tömött buszokkal, hogy ismerkedjenek az atomerőművel, részt vegyenek a programokon.

A látogatókat dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató köszöntötte, akinek tapasztalata, de kutatásokkal alátámasztott tény is, hogy akik személyesen járnak a létesítményben, közvetlenül szereznek információt, azok körében népszerűbb az atomerőmű.

Horváth Imre, Pálfa polgármestere elárulta, örömmel fogadták a meghívást, a lehetőséget arra, hogy megismerjék a megye és egyben az ország kiemelt létesítményét. Hozzáfűzte: az atomerőmű társadalmi felelősségvállalása ismert előtte, ezt a lehetőséget is odasorolja, de fontos megemlíteni az atomerőmű által létrehozott Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványt, amely sehonnan sem pótolható segítséget nyújt a fejlesztésekhez.

A nyílt napon, ahogy mindig, lehetőség nyílt üzemlátogatásra kisvonaton és kerékpáron, a gyerekeket foglalkozások és habparti várta, illetve közös ebéd minden vendéget.