A város több intézményében végeztek felújítási munkát a nyáron

Minden esztendőben komoly összegeket fordít az önkormányzat intézményeinek szokásos karbantartáson felüli felújítására. A munkák, az intézményvezetőkkel történt egyeztetést követően meghatározott ütemterv alapján zajlanak a DC Dunakom Plusz Kft. kivitelezésében. 2017. január elsejétől az oktatási intézmények kikerültek az önkormányzat üzemeltetéséből, a KLIK feladata lett az épületek állagmegóvása, korszerűsítése. A DC Dunakom Plusz Kft. azóta a Csengey központ valamint a Paksi Sportegyesület ingatlanjainak felújításáért, gondozásáért felel, az egyéb önkormányzati intézményekben jelentkező karbantartási munkák és a játszóterek kezelése mellett.

Idén 45 millió forintot biztosított ezekre az intézményi nagyfelújításokra költségvetésében a város, a tervezett munkák nagyobb része elkészült – tudtuk meg Puskás János ügyvezetőtől. A központi park játszóterére is új mászóka került, a következő hetekben az ürgemezei játéktérre építenek be egy kosárhintát, a faluház mellé pedig négyszemélyes mérleghintát.

– Az önkormányzat műszaki osztályának munkatársaival közösen úgy terveztük, hogy minden intézményben történjen nagyobb felújítás. Mivel a karbantartás egész évben a mi feladatunk, ezért rálátásunk van arra, hogy melyek azok a tételek, amelyek ebbe nem férnek bele, de szükséges az elvégzésük – mondta el a városüzemeltető cég vezetője. Tájékoztatása szerint a bérlakás állományon végzett 12 millió forint értékű nagyobb javítások mellett 15 intézményben dolgoztak a nyáron.

Az Életfa Idősek Otthonában például a gyógytorna termet és a hozzá tartozó öltözőt foglalkoztató teremmé alakították, megújult Lussoniumban a kültéri vizesblokk, megtörtént a PSE székházban az emeleti tárgyaló burkolatának cseréje és korszerűsödött a Pákolitz könyvtár emeleti tere. A tagóvodákban az udvari játéktereket szépítették, a Hétszínvirágban a főbejárat melletti rámpa helyett lépcső épült, az Eötvös utcai tagintézményben pedig megoldották a konyhai fal talajnedvesség elleni védelmét. A felújítási csomag része volt a Csengey központban korábban elvégzett 23 millió forint értékű felújítás, aminek keretében a színpad mögötti helyiségeket újították fel, valamint a sóstói tábor stégjének átépítése. Az idei ütemtervben szereplő további, mintegy 7 millió forint összértékű munkák várhatóan október elejéig fejeződnek be a város intézményeiben.