Biztos megélhetést szeretne az embereknek a Munkáspárt

– A Munkáspárt szeretné elérni, hogy a minimálbér nettó 200 ezer forint legyen, a minimálnyugdíj pedig 100 ezer, amiből már tisztességesen meg lehetne élni. Ennek megvalósulásához azonban az emberek összefogására lenne szükség: sztrájkot hirdetni, a Munkáspárt mellé állni, mert ebben az országos akcióban csak a Munkáspárt áll az emberek mellett – mondta el Szarka Sándor, a Magyar Munkáspárt tagja, a paksi piactéren tartott akciónapjuk keretében.

Tőkés társadalomban, kapitalizmusban élünk. Ez azt jelenti, hogy a gyár, a cég, a munkahely nem a miénk. A minimálbér folyamatos emelését ki kell kényszeríteni a tőkés államtól, az Európai Bérunió követelés jogos. Egyenlő munkáért, egyenlő bért kapjon a munkás Európában, Londontól Budapestig, Hegyeshalomtól Záhonyig – hangsúlyozza kiadványaiban is a Magyar Munkáspárt.

– Minden az erőviszonyokon múlik. Ha a dolgozó erősebb lesz, akkor képes lesz magának magasabb béreket, nyugdíjakat kiharcolni – emelte ki Szarka Sándor. A Magyar Munkáspárt a 2018-as országgyűlési választásokig folyamatosan tart hasonló akciókat. Céljuk a parlamentbe jutás, ahol szándékuk szerint a lehető legjobban, a mostani döntéshozó pártoknál lényegesen jobban képviselnék a magyar emberek érdekeit.