Váratlan vereség

Mint egy rémálom, úgy kezdődött a mérkőzés a hazaiak számára, pillanatok alatt elhúzott a Kecskemét, a paksi dobások pedig sorra kimaradtak, Allenék 8 hárompontos kísérletéből egy sem talált utat a gyűrűbe. A második negyed elején tovább robogott a vendégcsapat, Thompson távolija után 27 pontra nőtt a lila-fehérek előnye. Ezután a tízedik ASE hárompontos kísérlet végre a gyűrűben landolt, a csapatkapitány Medve törte meg a rossz sorozatot. Beindult a hazai gépezet, leblokkolt a Kecskemét, kilenc pontra feljött a Paks. Sajnos az utolsó percekre elfogyott a lendület, újra nőtt a két csapat között a különbség.

Rendezte a sorokat a nagyszünetben a KTE, és újra ellépett. Kedvük szerint érték el a találataikat a vendégek, a harmincadik percre tulajdonképpen eldőlt a mérkőzés. A végén már csak a különbség volt a kérdés, kijózanító pofonba szaladt bele az ASE. Atomerőmű SE – KTE-Duna Aszfalt 78-96 (13-30, 27-26, 16-26, 22-14)

Teo Cizmic: Gratulálok a Kecskemétnek. Rosszul kezdtük a meccset, rossz volt a ritmus, a hozzáállás. A második negyed közepén váltottunk, amiakkor meglátszott a játékunkon. Ezután nem járattuk jól a labdát, nem voltak tiszta dobóhelyzeteink. Holnap kielemezzük a meccset, és megyünk tovább. Fiatal a csapat, többen úgy gondolják, hogy egyedül is megoldhatnak mindent, de ez csapatjáték. Folyamatosan keressük az ötödik légióst, olyan játékost szeretnénk, aki emelni td a csapat teljesítményén.

Jabarie Hinds: Nagyon keményen kezdett a Kecskemét, jól megfogtak bennünket, és végig jól játszottak.