Készül a Paksi Információs Füzet

Kétnyelvű kiadvány előkészítését kezdte meg az önkormányzat a Roszatommal korábban létrejött együttműködés keretében. A Paksi Információs Füzetben a helyi szolgáltatók adatait teszik közé.

– A kiadvánnyal az ideérkező orosz munkavállalók és a turisták mindennapjait kívánjuk megkönnyíteni – tájékoztatott Szabó Péter polgármester, hozzátéve, hogy ez a vállalkozók és kereskedők számára is jó lehetőség, hiszen ingyen bekerülhetnek az információs füzetbe, ami később elektronikus formában is elérhető lesz.

Czink Dóra turisztikai és városmarketing referens úgy tájékoztatott, hogy a paksi szolgáltatók alfabetikus sorrendben szerepelnek majd a füzetben. Megtalálható lesz benne az adott szolgáltató neve, profilja és elérhetősége, leírást és fényképet nem fog tartalmazni.

A kétnyelvű kiadvány melléklete lesz egy magyar-orosz nyelvű szótár is, ami szintén megkönnyíti majd az ügyintézést a magyar és orosz fél számára egyaránt. Az önkormányzat egyébként szolgáltatói fórumot szervez a közeljövőben, ahol a vállalkozók és a kereskedők megismerhetik az orosz fél igényeit.

Az információs füzetben való megjelenéshez egy formanyomtatvány kitöltésével és beküldésével lehet jelentkezni, ami a www.paks.hu oldalon elérhető. Ezt a seres.agota@paks.hu e-mail címre, illetve személyesen vagy postai úton a Tourist Info Iroda Paks, Szent István tér 6. sz. címre kell eljuttatni. A szolgáltatók jelentkezését december 15-ig várják, a kiadvány várhatóan jövő év elején jelenik meg.