Nem sikerült megállítani az Albát

A tavalyi bajnokot fogadta az ASE férfi kosárlabdacsapata a Gesztenyés úton. Jól kezdett az Atom, ami pontokban is megmutatkozott. A vendégek egy 7-0-ás sorozattal válaszoltak, és a vezetést is átvették. Az utolsó percekben egy 6-0-ás szériával pedig jelentős előnyt szereztek. A második negyedben feljavult a paksiak játéka, és Eilingsfeld vezetésével megkezdték a felzárkózást, Hinds közelije után 29-30-at mutatott az eredményjelző. A végjáték megint a vendégeknek sikerült jobban, Lóránt pontjaival ismét elléptek. Bent maradt az öltözőben az ASE, 10-0-val kezdett az Alba, a negyed második felében nagyon elléptek, 36-53-at mutatott az eredményjelző. Szerencsére Allen dobásai pontosabbá váltak, 11-0-ás rohammal visszajött a meccsbe a paksi csapat. Ott folytatta az Atom, ahol percekkel előtte abbahagyta, a 33. percben Ogunyemi közelijével 55-55 lett az állás. Összekapta magát az Alba, egy 7-0-ás rohammal ismét elhúzott, és ezt az előnyt meg is tartotta a lefújásig.

ASE – Alba Fehérvár 60-67 (12-20, 19-17, 16-16, 13-14)

Teo Cizmic: Nem tudom, mit mondjak, az Alba jól védekezett, amiből gyors támadásokat vezettek, ha meg akarunk nyerni egy mérkőzést, nem lehet ennyi tiszta dobást kihagyni. Hogy legyőzzünk egy ilyen csapatot, mint az Alba, támadásban is jobbat kell nyújtani.

Eilingsfeld János: Az elején elhúztak, aztán csak futottunk az eredmény után. A védekezéssel nem volt gond, de a támadásainkat nem tudtuk eredményesen befejezni.

A mérkőzést november 19-én 17.30-tól adja a TelePaks televízió.