Bajnok lett Floridában a paksi versenyzőkkel felálló TEK

A Terrorelhárítási Központ (TEK) csapata megnyerte a különleges rendőri szolgálatok világbajnokságát. Az egyesült államokbeli Orlandóban rendezett versenyre a csapatot, a TEK paksi állományának kiválósága, Járai Antal készítette fel.

A felkészítő, Járai Antal mellett a csapatnak ezúttal egy paksi tagja volt, Bernáth Zoltán, de két ex-paksi kommandós is hozzájárult a sikerhez: Keresztély György és Ungvári Zoltán. A Készenléti Rendőrség egysége a negyedik helyen végzett.

A SWAT Round-Up International nevű versenynek három és fél évtizedes múltja van. A többfordulós megméretésen november 12-17. között 55 különleges rendőri egység mérte össze tudását.

-Történelmi siker, 20 éve járunk ki az Egyesült Államokba. Minden évben kinn vagyunk a SWAT Roundup nevű versenyen, ami a speciális alakulatok egyik világversenye. Ott voltunk az elmúlt 10 évben az első tíz között; különböző helyeken forogtunk, de összetettben Magyarország még sosem tudott győzni – nyilatkozta Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója.

A paksi kommandósok, még mint a Tolna Megyei RFK Neutron Bevetési Osztálya 2002 óta részvevője a floridai versenynek, sok szép eredmény fűződik a nevükhöz, egyebek mellett az, hogy 2002-ben és 2003-ban világbajnokok lettek akadálypályán. Járai Antal tizenöt éve stabil tagja a csapatnak, az utóbbi öt-hat évben pedig a felkészítésben vállalt oroszlánrészt.