Városfejlesztési lakossági fórumot tart az önkormányzat

Nagyszabású városfejlesztési tájékoztató programra várja az érdeklődőket az önkormányzat november 27-én 17 órára a Paksi Képtárba. A városfejlesztési fórumot beharangozó sajtótájékoztatón Horváth András, Paks főépítésze elmondta, hogy az esten négy téma kerül terítékre.

Paks építészeti beruházásai a városkép szüntelen változását eredményezik. Ezt a folyamatot foglalja össze a napokban megjelent Paks, A város jövője – A jövő városa című kiadvány.

Településarculati kézikönyvet is készítenek a szakemberek, törvényi előírás alapján. A lakossággal egyeztetve szeretnék meghatározni azokat az elemeket, amelyek a város arculata, annak fejlődése szempontjából fontosak. A könyv szerkesztési módját, készítésének technikáját is bemutatják a fórumon.

Folyamatban van a Pollack Mihály utcától északra fekvő lakóterület telepítési tanulmánytervének elkészítése. A tervezési folyamat jelenlegi állásáról a város főépítésze és a tervezők tájékoztatják az érdeklődőket.

Az önkormányzat módosítja a Településszerkezeti Tervet és Paks Város Helyi Építési Szabályzatát, mivel az egykori rendelőintézet helyén új irodaépület elhelyezését tervezik.

A városfejlesztési tájékoztatón kérdéseiket, észrevételeiket is megfogalmazhatják az érdeklődők. A rendezvénynek otthont adó képtárban január 14-ig megtekinthetőek lesznek a városközpont fejlesztésére, valamint a Pollack Mihály utcától északra fekvő terület beépítésére kiírt ötletpályázatok díjazott munkái.