Jótékonysági akciót szervez az önkormányzat

A paksi önkormányzat csatlakozik az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által – idén a Paksi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálta javára – elindított jótékonysági ajándékcsomag-gyűjtéshez. Akik részt szeretnének venni a Gondolj Te is a városunkban élő, nehezebb sorsú gyerekekre! elnevezésű akcióban, azoktól azt kérik, hogy töltsenek meg egy vagy akár több cipősdobozt ajándékkal, írják rá, hogy milyen korú és nemű gyermeknek szánják, és juttassák el valamelyik gyűjtőpontra. A már nem használt, de jó állapotú játékok mellett kerüljön a csomagba egy kis édesség és az életkornak megfelelő tisztálkodószerek, például tusfürdő, fogkrém.

Az ajándékcsomagokat december 15-ig lehet leadni a Városházán, a Tourist Info irodában és Agricum üzletben, a Csengey Dénes Kulturális Központban, valamint a Forraltbor és Kolbászünnepen, amit december 9-én rendeznek a Sárgödör téren. Az összegyűjtött ajándékcsomagokat a Katolikus Karitász paksi csoportja, a Segítők Háza, a Paks Kistérségi Szociális Központ Fogyatékosok Nappali Ellátója, valamint a Paksi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat juttatja el a rászoruló gyerekekhez – tájékoztatott Kovács Sándor.

Az alpolgármester azt is elmondta a sajtótájékoztatón, hogy a csomag mellé élményt is szeretnének adni az ünnep alkalmából a rászoruló családoknak. Filmszínházi előadást tartanak december 29-én 10 órától a Csengey központban, ahol a Mozgómozi keretében a Coco című animációs filmet vetítik. A programmal 360 főt ajándékoz meg az önkormányzat és az atomerőmű, a jegyeket az akcióhoz csatlakozott segítő szervezeteken keresztül juttatják el az érintettekhez.