Fellobban az első gyertyaláng a város adventi koszorúján

Pakson már megszokott, hogy karácsony közeledtével adventi udvarba hívják a lakosságot, ami idén sincs másként. A történelmi egyházakkal és a Paksi Kertbarátok Egyesületével közösen, a szervező önkormányzat, december 3-án 17 órára várja a lakosságot a Városháza előtti térre, ahol meggyújtják az első gyertyát a város adventi koszorúján.

December 15-ig várják az érdeklődőket az adventi udvarba kézművesek vásárával, illetve különböző műsorokkal. A vásári kínálatban szerepelnek többek között mézek, ékszerek, méhviaszból készített termékek, édességek, aszalt gyümölcsök, textiltermékek és karácsonyi díszek. Különböző finomságokat is kínálnak, például sült kolbászt, kürtőskalácsot, forralt bort és egy új, gesztenyés italt is meg lehet kóstolni.

Majd’ minden délután lesz valamilyen színpadi produkció, amelyek szervezésekor hangsúlyt helyezett az önkormányzat arra, hogy lehetőséget adjon a szereplésre helyi csoportoknak, intézményeknek. Fellépnek a Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskola népzenét tanuló növendékei, a helyi református kórus, a Csillag Show-tánc Egyesület, a Paksi Városi Vegyeskar, Cseke Klára és a Kvint Stúdió növendékei, valamint a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium diákjai.

Ebben az esztendőben vendégelőadókat is hívtak, december 4-én 17 órakor a Szironta Csengettyű Együttes zenél majd, a Four Father’s énekegyüttes december 10-én érkezik, december 15-én Pál Dénes lép fel, Luca napján pedig 17 órától fényfestéssel teszik még hangulatosabbá az adventi udvart.

A programok sorában szerepel nagy adventi versmondás dr. Fűzfa Balázs és Jordán Tamás vezetésével, kiállítás, Mikulás-napi kakaóparti a Kincskereső Gyermekkönyvtárral, jönnek a „motoros mikulások”, lesz kézműves, játékos délután a városi múzeum munkatársaival, Paksi Harmadik Kor Egyeteme előadás és jótékonysági süteménykóstoló is.

A részletes programról a háztartásokba eljuttatott szórólapon tájékozódhatnak. Emellett készített az önkormányzat egy olyan programfüzetet is, amely a teljes paksi adventi programkínálatot tartalmazza.