Sikeresen szerepeltek a II. Rákóczisok a Roszatom „diákolimpián”

Remekül helytálltak a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csapatai az Orosz Kulturális Központban rendezett úgynevezett „kompetenciaalpú olimpián”, amelyet a Roszatom a kulturális központtal közösen szervezett. A Rákóczisok utazását az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatta és Kern Tatjana koordinálta.

A különleges vetélkedőn az iskola a nyolc diákja két csapatban szállt versenybe. A versenyzőknek pénzügyi ismeretekre, vállalkozói szellemre, kreativitásra s a fizika törvényszerűségeinek ismeretére is szükségük volt.

Minden csapat egy céget alkotott, s részvényekkel kereskedett. Részvényeik értékét növelhették vagy csökkenthették a teljesítményük alapján s a többi cégtől akár vásárolhattak újabb részvényeket.

Kísérőjük, Jillingné Weisz Julianna arról számolt be, hogy a feladatok során a felvetett probléma megoldására tervet kellett készíteni, majd ismertetni s végül a megvalósítani, kivitelezni.

Mint a pedagógus elmondta, az iskola Gyuricza Mátyás, Bauer Konrád, Feil Bence és Kis-Szabó Tóbiás alkotta csapata negyedik helyen végzett, míg Bárányos Flóra, Iker László, Dávid Benjámin, Röhberg Dániel tizedik helyen zárt.

– Miután a versenyzők nagy része középiskolás volt, még értékesebb a paksi „rákóczis” diákok teljesítménye – húzta alá Jillingné Weisz Julianna. Hozzátette: a csapatok legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó tanulóit különdíjjal jutalmazták, így Bárányos Flóra és Bauer Konrád jövő nyáron egy 12 napos tengerparti nyaraláson vehet részt a Roszatom támogatásával egy nemzetközi táborban Törökország közkedvelt üdülőhelyén.