Első nagylemezét mutatja be a Hungarokarma Erdélyben

Kézdivásárhelyen, a Rockkarácsony elnevezésű fesztiválon mutatja be első nagylemezét a paksi Hungarokarma zenekar, régebbi dalai közé fűzve az újakat. A koncerten egy direkt erre az alkalomra írt ballada, az Egy érzés című daluk is elhangzik.

Az idei a nyolcadik fesztivál, a Hungarokarma a koncertsorozat zárásaként lép majd színpadra. A most decemberben megjelenő lemezükön hallható tíz dalon kívül régebbi szerzeményeiket is eljátsszák, valamint kifejezetten a Rockkarácsonyra szerzett, Egy érzés című, vadonatúj dalukat is bemutatják. A zenekar énekese, Herman Gábor tájékoztatása szerint ezen a lassú, érzelmes dalon nagyon sokat dolgoztak, hiszen néhány hónap alatt kellett teljesen összeállnia úgy, hogy a megszokott módon, itthoni koncertközönség előtt nem mutathatták meg, „nem járathatták be” a nótát. A bónuszdalt a későbbiekben természetesen megjelentetik majd.

A zenekar fontosnak tartja, hogy a határon túli magyarok is megismerhessék a dalaikat, ezért örültek a felkérésnek, hogy Erdélybe utazzanak az ünnepek előtt. A Hunagrokarma december 23-án éjfélkor csap a húrok közé a kétnapos fesztivál keretében.

A Hungarokarma kizárólag saját dalokat játszik, témát a mai magyar élethelyzetekből merítenek, gyakran csempészve társadalomkritikát a sorok közé. Innen ered a zenekar neve is: Hungaro-karma azaz magyar sorskényszer. Zenéjükben a rock műfaj különböző elemei keverednek, ők karmabilly-rocknak nevezik a stílust. 2016 tavaszán szerzői kiadásban adták ki második maxijukat, amelynek címe Hungarokarma. Az album egyik dalához videoklip is készült, ami népszerű az internetes videolejátszókon és tv-csatornákon is megtekinthető. Az együttes az elmúlt években több városban, számos fesztiválon, valamint motoros találkozókon, falunapokon is fellépet, írják.

Betonszív címet viselő nagylemezük CD-n több helyütt és internetes zeneáruházakban is megvásárolható az ünnepek előtt, valamint streamelhető is.