Új imázsfilm készült Paksról

Pillanatkép az imázsfilmből. Fotó: Babai István
Pillanatkép az imázsfilmből. Fotó: Babai István

Elkészült Paks városbemutató- illetve imázsfilmje, mindkettő Vida Tünde és Babai István alkotása. A filmekről sajtótájékoztatót tartott az alkotópáros, Szabó Péter polgármester és Kovács Sándor alpolgármester a Városházán.

Bár négy éve készült már imázsfilm, a mai felgyorsult világban mindenképpen időszerű két-három évente megújítani a városról alkotott képet – hangsúlyozta Szabó Péter polgármester kiemelve, hogy főként szükséges ez most, amikor olyan jelentős beruházás előtt áll a város mint az atomerőmű-építés. Ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy két filmet is készíttet Paksról, melyek munkálataival a Tolna megyei imázsfilmet is jegyző Vida Tünde-Babai István alkotópárost bízták meg. A városismertető film hosszabb, közel hét perces, és elsősorban a befektetőknek, illetve az ide érkező munkavállalóknak készült. Az imázsfilm két-három percben teremt hangulatot, amellyel arra készteti megtekintőjét, hogy látogasson el Paksra. A polgármester úgy véli, hogy jól sikerültek a filmek, és elérik céljukat.

Vida Tünde azt mondta, arra törekedtek Babai Istvánnal, hogy a négy évszakot felölelő forgatás során minél több modern képalkotó eszközt és módszert alkalmazzanak, hogy reális, de szép képet mutassanak a városról. A bőség zavarával küszködtek, le kellett szűkíteni az információkat annak érdekében, hogy beleférjenek az időkeretbe; folyamatosan egyeztettek a városvezetéssel is. Munkájuk során kedvező fogadtatásra találtak a paksiak körében, akik közül többen jelentkeztek szereplésre, miután megtudták, hogy imázsfilmet készít a páros.

Kovács Sándor alpolgármester kiemelve a városmarketing szerepét méltatta az alkotásokat, amelyek elé nagy várakozással tekintett. Megjegyezte, hogy a filmek teljes körűen bemutatják a várost, ezen belül sok olyan dolgot is, amiket a hétköznapokon nem mindig veszünk észre.

A filmek a magyar mellett angol, német és orosz nyelven lesznek elérhetőek Paks megújult honlapján, illetve a későbbiekben adathordozó eszközön is.