Sikerrel mutatkozott be az Operettszínházban a Dunakömlődi Félnótás Dalkör

A kömlődi férfikar az Operettszínház művészeivel. Fotó: magánarchívum
A kömlődi férfikar az Operettszínház művészeivel. Fotó: magánarchívum

A Budapesti Operettszínházban vendégszerepelt a Dunakömlődi Félnótás Dalkör. Az alkalomra népszerű operett slágerekkel készültek. A siker nem maradt el, a közönség együtt énekelt a dalkör tagjaival.

A 2009-ben alakult, jelenleg nyolctagú férfikar neves előadóművészek között lépett fel egyetlen amatőr együttesként, ami – mint vezetőjük Szurovecz István elmondta – nagy megtiszteltetés és büszkeség volt számukra.

Kifejezetten erre az alkalomra három igen ismert operett slágert is megtanultak, ami kitűnő választásnak bizonyult, mert a közönség nemcsak tapssal jutalmazta őket, hanem velük is énekelte a Csárdáskirálynő című darabból ismerős sorokat.

Az adventi gála végén két, a repertoárjukon, illetve cd-jükön is szereplő templomi énekkel búcsúztak. Szurovecz István azt is elárulta, hogy ez volt a 191. fellépésük. Idén még az évbúcsúztatón szerepelnek, a Dunakömlődi Faluházban.

A meghívást egy lassan évtizedes barátságnak köszönheti a Dunakömlődi Félnótás Dalkör – tudtuk meg az együttes tagjától. Lipták János elmondta, hogy Sárdi Mihály, a Budapesti Operettszínház igazgatói tanácsadója, korábbi igazgatója több alkalommal vendégeskedett náluk a présházsoron, első ízben az Operettszínház művészeinek dunakömlődi vendégszereplése kapcsán. Ebből alakult ki a jó kapcsolat, s így született a meghívás, aminek nagy örömmel tettek eleget.