Győzött az ASE a DEAC ellen

A DEAC csapatát fogadta az ASE a Gesztenyés úti sportcsarnokban. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
A DEAC csapatát fogadta az ASE a Gesztenyés úti sportcsarnokban. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A bajnoki tabellán 11. helyen álló Debreceni Egyetem Atlétikai Club csapata látogatott a Gesztenyés útra. Volt miért törleszteni Teo Cizmic tanítványainak: tavaly októberben sima, 87-69-es vereséget szenvedtek a hajdúsági városban.

Az első pár percben még fej fej mellett haladt a két csapat, majd a negyedik perc tájékán Hinds közelije után 13-7-re ellépett az ASE. A padról beszálló Ogunyemi és Eilingsfeld pontjaival fokozatosan elhúzott a piros-kék társaság, és jelentős előnyre tett szert.

A második felvonás közel sem volt olyan pontban gazdag, mint az első, rengeteg hiba volt mind a két oldalon, de a nagy különbség megmaradt a huszadik perc végére.

Pont gazdagra sikerült a harmadik negyed is, míg hazai oldalon többen is hozzájárultak a „terméshez”, addig a vendégeknél az egykor Pakson pattogtató Farkas Attila egymaga négy triplát szerzett.

Az utolsó játékrészben biztosan tartotta előnyét az ASE, a végén már a fiatalokat is pályára küldte a vezetőedző. A tizenhat éves Pajor Dávid egy triplát és két büntetőt értékesített.

Teo Cizmic: A Debrecen két külföldije nélkül játszott, nem volt nekik könnyű. Próbáltuk a Falco elleni hibákat orvosolni, ami hellyel-közzel sikerült. Ez egy olyan mérkőzés volt, ahol hamar kiderült, melyik a jobb csapat, nehéz volt az energiákat mozgósítani.

Pajor Dávid: Nekünk bejöttek a gyors indítások, amiből könnyű kosarakat szereztünk. Nagyon jó volt ennyi néző előtt pontokat szerezni.

ASE – DEAC: 99-75 (35-19, 12-13, 33-23, 19-20)

A mérkőzést január 12-én 17.30-tól felvételről adja a TelePaks televízió.