Védekezés nélkül nem lehet mérkőzést nyerni

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnökk
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnökk

Újabb kulcsfontosságú mérkőzést játszott az ASE NB I-es férfi kosárlabdacsapata, de most nem sikerült élni a lehetőséggel. A vendégek kezdtek jobban, Vaughn két triplájával és Kinney duplájával szemben csak Eilingsfeld zsákolása volt paksi oldalról. Egyre jobban belőtte magát az Atom, és bő öt perc elteltével Allen távolija után 13-12-re átvette a vezetést. Az utolsó percekben a vendégek céloztak jobban. A második felvonásban fokozatosan elhúzott a ZTE, demoralizáló hárompontosokkal a 17. percben 10 pontra nőtt az előnyük. Időt kért Teo Cizmic, de nem sikerült faragni a hátrányból. A nagyszünet után sem sokat változott a játék képe, sőt a 27. perc tájékán már 16 ponttal ment a ZTE. Rengeteg hiba, pontatlan dobás követte egymást, a vendégek pedig könyörtelenül kihasználták az adódó lehetőségeket. Az utolsó negyedben teljesen szétesett az ASE, a vendégek pedig tovább növelték előnyüket. Amikor már minden eldőlt, sikerült egy kicsit kozmetikázni az eredményen. ASE-ZTE 79-95 (24-26, 17-28, 14-23, 24-18).

Teo Cizmic: Gyakorlatilag végig vezetve nyert a ZTE. Ami minket illet, nem játszottunk azzal az energiával, amivel szoktunk. Hazai pályán nem engedhetjük meg, hogy ilyen puhán játsszunk, keményebben kell védekezni, ennek köszönhető a sok kapott pont. Már nem tudtunk több energiát mozgósítani, rosszabbul játszottunk, mint hét közben edzésen.

Eilingsfeld János: Mi is kellettünk ehhez a zalai győzelemhez, sok könnyű kosarat kaptunk, és a lepattanócsatát is elvesztettük.