Munkáltatók és állástalanok egymásra találását segítik.

Több mint ezer hátrányos helyzetű, állás nélkül lévő ember munkához jutását tűzte célul a Tolna megyei foglalkoztatási paktum projekt, amelynek legutóbbi, paksi állomásán a paksiak és környékbeliek ismerkedhettek a Tolna Megyei Önkormányzat égisze alatt megvalósuló programmal.

A programnak, amelyhez a Tolna Megyei Önkormányzat, TOP forrásból több mint 1,2 milliárd forintot nyert, közel harminc partnerszervezete van már. Eredetileg a Tolna Megyei Kormányhivatallal, a Tolnáért – Tolna Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft.-vel valamint a Kék-Madár Alapítvánnyal szövetkezett a megyei önkormányzat a kitűzött célok megvalósítása érdekében..

Varga-Stadler Gábor, a Tolnáért-Tolna Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője azt mondta, hogy három éves, komplex programjukban munkáltatók és tartósan munka nélkül lévők egymásra találásán munkálkodnak. Ennek érdekében a projekt a képzéstől a foglalkoztatás anyagi támogatásáig sok mindent magába foglal.

-Célunk Tolna megye munkaerő-piaci helyzetének a javítása. Szeretnénk azoknak a vállalkozóknak munkaerőt biztosítani, akiknek vannak tervei, van jövőképük. Szeretnék összepárosítani a foglalkoztatókat a munkát keresőkkel, megteremteni a projekt segítségével, hogy megtalálják egymást – vázolta Varga-Stadler Gábor.

Azt mondta a paksi találkozónak, amelyhez hasonlót a megye más városaiban is tartottak, tartanak, célja felhívni a figyelmet, hogy éljenek a lehetőséggel, mert ha a paktum segítségével találnak munkaerőt, nagyon jelentős támogatásban részesülnek bér és bérjellegű kiadásokra, oktatási tevékenységre.

A paksi találkozón A foglalkoztatást elősegítő kiemelt uniós projektek Tolna megyei megvalósítása, elérhető támogatások címmel dr. Gonda Ádám a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály főosztályvezető helyettese tartott előadást. Naszvadi Balázs, a Tolna Megyei Önkormányzat területfejlesztési osztályvezetője a megyei fejlesztési források munkaerőpiacra és gazdaság élénkítésére gyakorolt hatásáról beszélt.