Az együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak a városvezetők

dr. Papp László (b) Debrecen polgármestere,  Szabó Péter Paks polgármestere és Bana János Paks alpolgármestere Fotó: Telepaks

Egész napos látogatást tett Pakson dr. Papp László. Debrecen polgármestere megtekintette a Paksi Atomerőművet és a terrorelhárítási központot, majd Szabó Péter polgármesterrel és Bana János alpolgármesterrel a két város közötti együttműködés lehetőségeiről tárgyalt.

– Paks nagyon rendezett, jól vezetett város, amely hatalmas lehetőségek előtt áll, a Paks II. miatti kihívásra a városvezetés felkészült, a fejlesztések irányában elkötelezett. – mondta el hivatalos paksi látogatásán dr. Papp László. Ahogy azt Debrecen polgármestere hangsúlyozta, az atomerőműnek a magyar energetikai rendszerben nincs alternatívája, ezt az energiaforrást mással nem lehet pótolni. A jelentős saját bevételekkel rendelkező települést véleménye szerint tovább fogja erősíteni az atomerőmű bővítése. Dr. Papp László kiemelte, a debreceni egyetem, a Roszatom és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. hármas együttműködése komoly perspektívát jelenthet a nukleáris képzést választó fiatalok számára.

A debreceni városvezetőt Szabó Péter polgármester és Bana János alpolgármester fogadta. Munkaebédjükön szó esett a további együttműködés lehetőségeiről. Szabó Péter szerint Debrecenben európai színvonalon fogadják a befektetőket, tapasztalataikat Paks is kamatoztathatja a közeljövőben.