Heringes Anita: a fiatalok helyben tartásáért fogok dolgozni

Heringes Anita az MSZP paksi irodájában tartott sajtótájékoztatót. Fotó: Vida Tünde
Heringes Anita az MSZP paksi irodájában tartott sajtótájékoztatót. Fotó: Vida Tünde

A fiatalokért, a fiatalok helyben tartásáért szeretne dolgozni Heringes Anita, aki immár hivatalosan is az MSZP-Párbeszéd szövetség képviselőjelöltje Tolna megye 3. választókerületében miután leadta a szükséges ajánlásokat.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy az atomerőmű beruházástól függetlenül is számos lépést meg kell tenni Pakson annak érdekében, hogy a fiatalok számára megtartó környezetet teremtsenek. Emelni kell a bölcsődei és óvodai férőhelyek számát lehetőséget adva, hogy a paksi fiatalok munkába állhassanak.

Olyan ösztöndíjprogram indítását szorgalmazza, ami a paksi fiatalok számára megteremt annak lehetőségét, hogy a Paks Atomerőműben, a Paks II. Zrt.-nél dolgozzanak, mert náluk elhivatottabb munkaerőt nehéz volna találni, mondta Heringes Anita.

Nem helyi probléma, de tenni szeretne megválasztása esetén a tanárok és diákok leterheltségének enyhítéséért, a pedagógusok adminisztratív teendőinek csökkentéséért.

Mint mondta: ahogy eddig, ezután is támogatja az erőmű bővítését, de fontosnak tartja, hogy annak nyomán ne csak Paks, hanem az egész választókerület fejlődjön. A választókerület településeit járva azt tapasztalja, hogy az emberek érdeklődnek a beruházás iránt, a legtöbb problémát pedig a közlekedés, az egészségügy és az oktatás terén vetik fel.

-Olyan településeket kell teremteni, ahol a fiatalok jól érzik magukat, ahonnan könnyen elérik a munkahelyüket, az oktatási és egészségügyi szolgáltatásokat – húzta alá az országos lista 24. helyen elfoglaló jelölt.

Kapcsolódó videó:

Leadta a szükséges ajánlásokat Heringes Anita