Kikapott a listavezetőtől az ASE

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A listavezető Szolnoki Olajbányászt fogadta az alapszakasz 20. fordulójában az ASE NB I.-es férfi kosárlabdacsapata. A vendégeknél összes játékosára számíthatott Dragan Aleksic, míg a hazaiaknál Medve Mátét betegsége miatt nem küldhette pályára Teo Cizmic, és Barnies sem volt teljesen egészséges.

Az első negyedben sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, 11-12 után Vojvoda triplájával ellépett a vendég, és ezt már nem sikerült ledolgozni.
A második felvonás közepéig azt csinált a pályán a Szolnok, amit akart, Andrics közelije után húsz pontra nőtt az előnyük, aminek köszönhetően egyre paprikásabb lett a hangulat, a közönség sokszor tüntetett a bírói ítéletek miatt. Ezután Tarrant pontjaival sikerült faragni a hátrányból, de a végjátékban ismét a Szolnok szerzett pontokat. A nagyszünet után öt perc alatt mindössze négy pont született, majd felváltva estek a kosarak, állandósult a húsz pont körüli különbség. Az addig agilisan játszó Tarrant megsérült, egyel kevesebb játékos maradt a rotációban. Az utolsó tíz percben tovább nyílott az olló, csak a különbség volt kérdéses. Az ASE nagyon rossz formában dobott, huszonhat hárompontos kísérletéből mindössze öt talált utat a gyűrűbe.

ASE – Szolnoki Olaj KK 57-90 (14-22, 17-27, 16-16, 10-25 ).

Teo Cizmic: Gratulálok a Szolnoknak. Fizikálisan hátrányban voltunk, több játékosunk nem érezte a ritmust. Leginkább a jó védekezésük miatt hibáztunk annyit távolról. A játékvezetőkkel nem szeretnék foglalkozni, leginkább az érdekel, hogy Tarrant és Barnies tud-e játszani a következő meccsen.