Szarka Sándor: nagyobb megbecsülést érdemelnének a nők

Szarka Sándor, a Munkáspárt képviselőjelöltje. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Szarka Sándor, a Munkáspárt képviselőjelöltje. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A nemzetközi nőnap alkalmából tartott utcai kitelepülést Szarka Sándor, a Magyar Munkáspárt országgyűlési képviselőjelöltje Pakson. – Tudjuk, hogy a nők cipelik a legnagyobb terheket, amiért nagyobb megbecsülést érdemelnének – emelte ki, hozzátéve, hogy a Munkáspárt mindig kiállt a nők egyenjogúsága mellett. Felhívta a figyelmet, hogy pártjának egyebek között célja, hogy ugyanolyan munkáért ugyanannyi bért kapjanak a nők mint a férfiak, valamint, hogy 55 évesen nyugállományba vonulhassanak.

Ahogy az a Munkáspárt honlapján is olvasható, a nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja. A Munkáspárt azért küzd, hogy a dolgozó nők élete könnyebb legyen, kapják meg a társadalomtól mindazt, amire szükségük van. A párt március 8-ra országos nőnapi akciónapot hirdetett, aminek keretében aktivistáik az utcákon, tereken, piacokon köszöntik a lányokat, asszonyokat.

Szarka Sándor arra is kitért, hogy összegyűjtötték a jelöléséhez szükséges mennyiségű aláírást, és nyilvántartásba vették, így – bár még nem jogerős – Tolna megye 3. sz. választókerületében a Magyar Munkáspárt jelöltje az országgyűlési képviselő-választáson. Kiemelte, hogy köszöni a választópolgárok aláírásait, támogatását. A továbbiakról úgy tájékoztatott, hogy szórólapokkal és személyes találkozások alkalmával igyekszik eljuttatni a Munkáspárt programját a szavazókhoz, szerte a választókerületben.

Kapcsolódó tartalom:

Nőnap alkalmából szervezett kitelepülést a Munkáspárt