Heringes Anita: ki kell állnunk a térség érdekeiért

Heringes Anita az MSZP-Párbeszéd országgyűlési képviselőjelöltje. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Heringes Anita az MSZP-Párbeszéd országgyűlési képviselőjelöltje. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A Pakson és környékén élő embereknek ki kell állniuk magukért – mondta Heringes Anita, az MSZP-Párbeszéd szövetség országgyűlési képviselőjelöltje sajtótájékoztatón.

– A paksiak olyan településen szeretnének élni, ahol jó a közlekedés, a gyerekek jó intézményekbe járnak és jó az egészségügyi ellátás – részletezte, hozzátéve, a paksiaknak olyan képviselő kell, aki csak velük foglalkozik. Arról is beszélt, hogy az atomerőmű-építés a jövőt jelenti, de nem csak a beruházásról fog szólni a következő négy év, hiszen az itt élők az új blokkok felépítése után is itt maradnak, ezért tennünk kell azért, hogy élhető maradjon a város.

– Az elmúlt négy évben számos alkalommal nyújtottam be módosító indítványt a költségvetéshez. Ilyen volt a Paks-Cece, valamint a Paks-Nagydorog közötti út felújítása, ami akkor is szükséges, ha a vártnál lassabban halad az erőmű-beruházás, az építésre való felkészülés jegyében a szakképzés támogatására és a vállalkozások fejlesztésére is. Ezeket a célzottan Paksra és térségére vonatkozó javaslatokat egytől-egyig elutasították, pedig szükség lett volna előrelépésre, hogy felkészüljünk az építkezésre, ez így elvesztegetett négy év volt – hangsúlyozta Heringes Anita.

Kiemelte, hogy a következőben is küzdeni akar itt élők érdekeiért, mert élhető városokra, falvakra van szükségünk. – Mi itt energiát termelünk az egész országnak, és csak egy kicsivel több figyelmet és forrást kérünk a térség fejlesztésére – fogalmazott.

Kapcsolódó tartalom:

Az élhető falvakért és élhető városokért fog küzdeni Heringes Anita