Minden támogatásnak örülnek a segítő szervezetek

– Nagyon örülünk – mondta Molnár Imréné, amikor átadta Kovács Sándor a húsvétra szánt adományát. Az alpolgármester a képviselő-testület februári ülésén mondta el, hogy miután sikeres volt a karácsonyi akció, húsvét előtt is várják a felajánlásokat. A sort ő maga kezdte februári alpolgármesteri javadalmazásával, végül ezt vitte el fele-fele arányban a Segítők Házába és a Katolikus Karitász paksi csoportjához.

Molnár Imréné, a Segítők háza vezetője elmondta, hogy még sok mindent be kell szerezni hagyományos húsvéti programjukhoz, így nagyon jól jött ez a 125 ezer forint. Mintegy száz családot látnak vendégül zöldcsütörtökön, tartalmas programot szerveznek, valamint ajándékokat is kapnak a gyerekek. A rászoruló családok használt ruhák, cipők közül válogathatnak, tartós élelmiszercsomagot kapnak, és meleg étellel is kínálják őket.

Pálmai Kálra, a Katolikus Karitász paksi csoportja vezetője azt mondta, hogy ez a 125 ezer forint jelentős támogatás, több hónapra elég tartósélelmiszer-csomagok összeállítására. Úgy tájékoztatott, hogy vannak, akik rendszeresen kérik a segítségüket, közöttük hajléktalanok, családok. Kiemelte, hogy nem kampányszerűen osztanak élelmiszert, hanem arra törekednek, hogy egész éven át tudják segíteni a rászorulókat.

Kovács Sándor azt mondta, szomorú, hogy mások nem csatlakoztak a húsvéti jótékonysági akcióhoz, de ez nem szegi kedvét. Kiemelte, tiszteletreméltóak a rászoruló embereket önkéntesként segítők, akiknek munkáját látva még szilárdabb az elhatározás, hogy tovább kell csinálni, és a jövőben is hirdetni, szervezni hasonló kezdeményezéseket.