Süli János: a fülkében a nyolcadik hely az igazi

Süli János a paksi piacon. Fotó: Vida Tünde
Süli János a paksi piacon. Fotó: Vida Tünde

A jelöltséghez szükséges ajánlást már a gyűjtés másnapján megszerezte Süli János, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltje, de folytatja az aláírásgyűjtést. A választók pénteken reggel a paksi piacon találkozhattak vele, ahol elmondta, fontosak ezek a találkozások és fontos elmondani mindenkinek, hogy a fülkében a nyolcadik hely az igazi.

-Végigmegyünk a választókerületnek mind a 34 településén, valahova repetázni is elmegyünk, hét településen nem voltunk még, de egyéb fórumokat tartottunk már sok helyen. Szaporodnak a tapasztalatok – számolt be a képviselő-jelölt.

Elmondta, hogy legtöbb kérdés az atomerőműépítésre, a hozzá kapcsolódó térségfejlesztésre vonatkozik. Az emberek kíváncsiak, lesz-e a falujukban, közelükben munkahely, a fogyó lakosságú településekre telepítenek-e valamilyen szolgáltatást, üzemet.

-Bőven van feladat, egy részük a „leltárakban” már szerepel, hiszen nem most kezdtük a térségfejlesztéssel foglalkozni, de látjuk, hogy tenni kell azért, hogy meg tudjuk tartani a fiatalokat – vázolta. Azt mondta, a fiataloknak a CSOK jó lehetőség, de a kistelepüléseken, nehezebb körülmények között élőknek is lehetőséget kell teremteni, hogy valamilyen kedvezménnyel megvásárolják, felújítsák az üresen álló házakat, amik különben tönkre mennek.

Süli János szerint a polgármesterek törekvőek, próbálkoznak a közmunkából önellátó gazdálkodásra áttérni, hogy ellássák a települést. Ebben találkozik az elképzelésük az atomerőmű két új blokkjához kapcsolódó térségfejlesztési elképzelésekkel, hiszen a cél az, hogy az építésre érkező 8-10 ezer embert elsősorban helyben termelt élelmiszerrel lássák el.

Kapcsolódó tartalom:

Süli János folytatja az aláírásgyűjtést