Ünnepi programok március 15-én

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal archív
Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal archív

Nemzeti ünnepünk 170. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezésre hívja a lakosságot a paksi önkormányzat. Március 14-én 17 órakor a dunakömlődi faluházban tartanak megemlékezést. Ünnepi beszédet mond Szabó Péter, Paks polgármestere, majd ünnepi műsor következik „A szabadsághoz” címmel.

Március 15-én 10 órakor a Szent István téren kezdődik megemlékezés Pakson. Ünnepi beszédet mond Szabó Péter polgármester, majd ünnepi műsort adnak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai és az intézmény Napsugár Kórusa, „Áldassék a neved forradalom” címmel. Ha esik az eső, akkor a helyszín a Jézus Szíve templom lesz.

Délután a Csengey Dénes Kulturális Központban folytatódik az ünnepség 17 órakor. Köszöntőt mond Szabó Péter polgármester, majd átadják a Tisztes Polgár kitüntetést. Zárásként Páskándi Géza Lélekharang című darabjának elő-bemutatóját tekinthetik meg az ünnepségen résztvevők a Bartók Kamaraszínház előadásában.

A Szent István téren tartandó városi ünnepi megemlékezés kapcsán megállási tilalomra és útlezárásra kell számítani. A megállási tilalom előző este 22 órakor lép életbe a téren, és március 15-én 11.30-ig lesz érvényben. Az ünnepség napján 9.15 és 11.30 között lezárják a Kossuth Lajos utca és a Szentháromság tér közötti útszakaszt, ez idő alatt a helyi és helyközi járatok nem állnak meg sem a Dózsa György úti, sem a Szent István téri megállókban, legközelebb az Erzsébet Nagy Szálloda mögött, a Vietnámi parknál lesz lehetőség a le- és felszállásra.