Lezajlott a Miss Alpok-Adria szépségverseny Tolna megyei döntője

Papp Veronika, Sudár Liliána és Auth Evelin (b.-j.). Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Papp Veronika, Sudár Liliána és Auth Evelin (b.-j.). Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Sudár Liliána (Tolna) fejére került a korona az idei Miss Alpok-Adria Tolna megyei döntőjén, ami a paksi Csillag Show-tánc Egyesület szervezésében zajlott a Csengey Dénes Kulturális Központban. A második helyezett Papp Veronika (Paks) lett, aki egyben elnyerte a Paks szépe címet, a második udvarhölgy pedig, Auth Evelin (Szekszárd) lett. Az internetes szavazáson Szabó Mónika Csenge kapta a legtöbb szavazatot, tájékoztatott dr. Czárné Nagy Ildikó, az egyesület művészeti vezetője.

A közönségdíjas 200 ezer forinttal támogathatta azt a civil szervezetet, amelyet képviselt. A legtöbb szavazatot Papp Veronika kapta, aki az Önzetlenül Segítők Paks Nonprofit Alapítványt választotta. Elmondta, hogy teljes mértékben azonosulni tud a szervezet által képviselt célokkal, mindig fontos volt számára az önzetlen segítés, a körülötte levők támogatása.

Molnár Imréné, az alapítvány vezetője átveszi a felajánlást. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Molnár Imréné, az alapítvány vezetője átveszi a felajánlást. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Az esten fellépett Burai Krisztián előadóművész, énekes, dalszerző, szövegíró, Ledneczky Virág énekes, Komáromi János költő, valamint a Csillag Show Dance Team táncosai és közreműködött az Atomerőmű SE NB I-es kosárlabdacsapata. A szépségverseny hivatalos ruhaszponzora: Juhász Szilvia Collection; és Czakó Balázs Fotográfia volt.

 

Az Alpok-Adria Szépségversenyt Olaszországban hívták éltere 1988-ban. 2010-ben összekapcsolták a megye szépe versennyel és amennyiben igény van rá, az adott város nevéhez fűződő szépségversennyel is. Így létrehoztak egy nemzeti versenyt, ahol minden megye részt tud venni, képviseltetni magát egy résztvevővel az országos megméretésen. Az országos döntőből az első három helyezett jut tovább a Miss Alpe Adria International döntőjébe. A megyei döntők és az országos gála összességében több ezer néző előtt zajlanak, a rendezvényeket kiemelt figyelem kíséri a sajtó részéről. Az elmúlt években rendre dobogós helyezést értek el a magyarországi versenyzők a nemzetközi döntőn, illetve ötször került magyar lány fejére a korona.