Elfogták a rendőrök a lopássorozat elkövetőit

Fotó: Paksi Hírnök archív

Másfél éven át fosztogatta országszerte a műszaki üzleteket az a három román férfi, akiket Szegednél fogtak el a rendőrök azt követően, hogy egy paksi műszaki üzletből laptopokat és mobil telefonokat vittek el.

Március 16-ára virradóra jelentették a Paksi Rendőrkapitányságon, hogy a lakótelepi műszaki áruházba betörtek és több százezer forint értékben elloptak műszaki cikkeket, laptopokat és mobil telefonokat.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője, Baráth Attila számolt be arról, hogy azt követen kerítették kézre a három román férfi, miután Pakson és Mohácson két műszaki üzletet is kifosztottak. A gyanú szerint a 26, 32 és 33 éves elkövetők 2016 novembere és 2018 márciusa közt az ország 19 pontján követtek el hasonló bűncselekményt.

Dr. Kuti István rendőrkapitány azt mondta, az ügyben már veszprémi kollégáik nyomoztak, akiknek a munkáját az ilyenkor szokásos eszközökkel, tevékenységekkel, például nyomrögzítéssel, adatszolgáltatással segítették. A Paksi Rendőrkapitányság működési területén az adott időszakban nem történt más, hasonló bűncselekmény – tájékoztatott a rendőrkapitány.

A folyamatban levő nyomozásokat országos koordináció keretében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya hangolta össze, majd később egyesítette azokat. A három férfit több üzlet sérelmére, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett elkövetésével gyanúsítják, előzetes letartóztatásukat a bíróság már elrendelte.