Bencze János: az erőműépítéshez nincs szükség a madocsai sóderbányára

Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője és Bencze János, a párt országgyűlési képviselőjelöltje. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője és Bencze János, a párt országgyűlési képviselőjelöltje. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– Aki kormányváltást akar Magyarországon, annak Bencze Jánosra kell szavaznia Tolna megye 3. sz. választókerületében – mondta Hegedűs Lorántné, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője paksi sajtótájékoztatón.

– A migrációból, bevándorlásból nem politikai terméket kell csinálni, ahogy a Fidesz teszi, és nem is üzletet, ahogy például Rogán Antal a letelepedési kötvényeken keresztül. A kérdést a Jobbik meg akarja oldani a problémát: a kerítés mellett határőrségre is szükség van a hatékony védelem érdekében – hangsúlyozta Hegedűs Lorántné, aki a kivándorlásra is felhívta a figyelmet. – Meggyőződésünk, hogy már több mint egymillió magyar elhagyta hazánkat. Őket haza kell hívni, itthon kell munkahelyeket teremteni, európai szintű béreket elérni. Ez egyben rendezné a nyugdíjkérdést is, tette hozzá, kiemelve, hogy a Jobbik programja tartalmazza egy fenntartható, igazságosabb, kiszámíthatóbb rendszer megteremtését.

– Jó hír, hogy felújítják a Paks-Németkér utat, csakhogy annak átfogó fejlesztésére van szükség, a nagydorogi úttal együtt, hogy az erőmű-beruházás kapcsán várható forgalmat elbírja – ezt már Bencze János képviselőjelölt mondta, kiemelve, hogy az elkerülőutak nem fognak időben megépülni, így azt javasolják, hogy az első kapavágástól, Dunaföldvártól az erőművi lehajtóig legyen ingyenes az M6-os autópálya használata.

A Madocsai sóderbánya ügyével kapcsolatban azt mondta: örül, hogy Süli János kiállt a sóderbánya ellen a madocsai lakosok nyomására, de fel kell tenni a kérdést, hogy egyetlen szavazata mit fog érni a többi fideszesével szemben, amikor a bánya létesítését államérdekké akarják majd nyilvánítani. – Szerintünk a madocsai sóderbányára az új atomerőművi blokkok megépítéséhez nincs szükség, és minden eszközzel fel fogunk lépni a megvalósítása ellen – húzta alá Bencze János.

Kapcsolódó tartalom:

Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik