Továbbra is tart a látogatási tilalom a paksi idősek otthonában

Még mindig érvényben van a március 23-án elrendelt látogatási tilalom a Paksi Életfa Idősek Otthonában, amit húsvétra sem lehet feloldani, írják az intézmény sajtóközleményében.

Dr. Farkas Edina, az intézmény orvosa úgy tájékoztatott, hogy a március 28-án megérkezett vizsgálati eredmény a calicivírus-fertőzést igazolta. Bár csökkenő tendenciát mutat a napi új megbetegedések száma, komoly a járványügyi jelentősége, ugyanis a még nem betegek, továbbá a már gyógyult betegek is továbbadhatják a fertőzést. A gyomor-bélhuruttal járó betegség lefolyása gyors, minden betegnél sikerült pótolni a szervezet folyadék- és elektrolit veszteségét, így egy lakó sem került olyan állapotba, hogy kiszáradás miatt kórházba kellett volna utalni.

Kávási Brigitta, az intézmény vezetője elmondta, hogy a betegeiket elkülönítik és diétás étkezést biztosítanak számukra, illetve az ellátás másik fontos feladata az állandó fertőtlenítés, amit szintén folyamatosan végeznek az intézmény dolgozói. Kihangsúlyozta, hogy minden kolléga ember feletti erővel dolgozik a helyzet feloldása érdekében.