Balatoni nyaralás az országos pályázat fődíja

A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök archív
A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök archív

Alkotópályázatot hirdet óvodásoknak és iskolásoknak az országos tűzmegelőzési bizottság. A pályázatra a diákok 6-10 éves, 11-14 éves, valamint a 15-18 éves korcsoportban küldhetnek be alkotásokat. A pályázat felmenő rendszerű, első körben területi szinten bírálják el a beérkezett műveket. A területi szinten nyertes alkotásokat az országos versenyben is értékelik. A pályamunkákat május 3-ig lehet benyújtani, olvasható a Tolna Megyei Önkormányzat honlapján.

A pályázat célja, hogy az óvodások és az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes munkáját. A pályázaton az alkotások központi témája a tűzvédelem. Ezt a tűzoltó hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehet bemutatni.

Az óvodások a pályázatra szabadkézi rajz kategóriában pályázhatnak A/3-as vagy A/4-es méretű alkotásokkal.

Az iskolások korcsoportonkénti kategóriái:

− szabadkézi rajz (A/3-as vagy A/4-as méretű ceruza, toll, tus, kréta, akvarell, pasztell kép vagy bármely más technikával készített alkotás)
− plakát (bármilyen technikával készített A/3-as vagy A/4-as méretű figyelemfelhívó alkotás)
− egyéb kézműves alkotás (bármilyen anyagból készített például papír, gyurma, agyag alkotás, legfeljebb 30×20×20 cm méretben)
− vers (legfeljebb kettő A/4-es oldal terjedelmű költemény)
− mese (legfeljebb négy A/4-es oldal terjedelmű tanulságos történet)
− számítógépes alkalmazás

A pályaműveket személyesen, postai úton vagy e-mailen a fővárosi/megyei igazgatósághoz kell eljuttatni. Az alkotás leadásakor meg kell adni a pályázó nevét, életkorát, elérhetőségeit. Az alkotások mellé a szülő vagy gondviselő hozzájáruló nyilatkozatát is mellékelni kell. Az országos pályázat fődíja családi balatoni nyaralás, de egyéb értékes díjak is gazdára találnak. További információért és a részletes pályázati felhívásért ide kattintsanak.