Korszerűsítették a Tolna Megyei Kormányhivatal épületeit

A Paksi Járási Hivatal központi épülete. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök
A Paksi Járási Hivatal központi épülete. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

Energetikai korszerűsítési munkát végeztek a Tolna Megyei Kormányhivatal épületein, Pakson is. A projekt eredményeként hosszú távon gazdaságosabb és takarékosabb üzemeltetés valósul meg.

A Tolna Megyei Kormányhivatal 1 milliárd 36 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az általa használt épületek energetikai fejlesztésére a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program KEHOP-5.2.2 Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései elnevezésű felhívásának keretében a Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból, olvasható a Tolna Megyei Kormányhivatal sajtóközleményében.

Mint írják, a projekt keretében az épületek energetikai felújítása – külső homlokzati hőszigetelés, nyílászárók cseréje, fűtéskorszerűsítés, napelemes rendszer kiépítése – valósult meg, aminek eredményeként az épületek üzemeltetése gazdaságosabb lett, állaguk és komfortjuk pedig javult. A beruházás hatásaként a Tolna Megyei Kormányhivatal jelentős mértékű energiamegtakarítást fog elérni az elkövetkezendő években, miközben az üvegházhatású gázok kibocsátása csökken.

A Paksi Járási Földhivatal épülete. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi hírnök
A Paksi Járási Földhivatal épülete. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi hírnök

Pakson megújult a projekt keretében a Paksi Járási Hivatal központi épülete, valamint a földhivatal épülete. Ezekkel együtt tizenegy épület komplex energetikai felújítása történt meg a megyében, munkálatokat végeztek Tamásiban, Szekszárdon, Bonyhádon és Dombóváron is a 2016. szeptember 1-jén indult és 2018. március 31-én lezárult projekt keretében.