Megoldást találtak a diákok sóstói táboroztatására

Kovács Sándor, Paks alpolgármestere és Tell Edit, a Paksi Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője. Fotó: TelePaks
Kovács Sándor, Paks alpolgármestere és Tell Edit, a Paksi Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője. Fotó: TelePaks

Az elmúlt hetekben keresték a lehetőséget a paksi gyerekek sóstói táboroztatásának támogatására, és megtalálták a megoldást, jelentette be Kovács Sándor sajtótájékoztatón. Az alpolgármester elmondta, hogy a tábort üzemeltető Paksi Közművelődési Nonprofit Kft.-vel közös gondolkodás eredményeként született meg a jogszabályoknak is megfelelő megoldás: a Paksi Közművelődési Nonprofit Kft. megbízási szerződések keretében kifizeti a pedagógusok bérkiegészítését. Különösen ez jelentett problémát, mert – ahogy azt korábban megírtuk – míg tavaly az állami fenntartású általános és középiskolák esetében finanszírozta a gyermekekre felügyelő pedagógusok túlmunkáját a szekszárdi tankerületi központ, idén ezt a költséget már nem biztosítja, az önkormányzatnak pedig a vonatkozó jogszabályok alapján erre nem lett volna lehetősége.

Tell Edit, a Paksi Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője úgy tájékoztatott, hogy a diákokat kísérő pedagógusok bérkiegészítésére közel hárommillió forintot biztosít az önkormányzat. Kiemelte, hogy a város korábban is támogatta a gyerekek sóstói táborozását, 2017-ben gyermekenként hétezer forinttal járult hozzá, így a családoknak csak az étkezésért kellett fizetniük. A paksi állami fenntartású általános iskolák, a Balogh Antal katolikus iskola, a kajdacsi általános iskola, határon túli gyerekek, valamint jónéhány család és civilszervezetek is igénybe veszik a tábort, amelyet idén május 15-én nyitnak meg, és szeptember első napjaiban zárják a szezont, tette még hozzá.

A sajótájékoztatón arról is szó esett, hogy idén új udvari játékeszközök, főzőzsámolyok beszerzésével teszik komfortosabbá a tábort, valamint szeretnék megoldani a terasz árnyékolását, a stéget tavaly felújíttatta az önkormányzat.

Kovács Sándor alpolgármester arról is beszélt, hogy a tábor felújításának, üzemeltetésének kérdése napirenden van, keresik a lehető legjobb, leggazdaságosabb megoldást. Ennek érdekében hamarosan bejárást tartanak a táborban, ami – ahogy az alpolgármester fogalmazott – egy nagyon racionális, előremutató gondolkodás része kell legyen. – A lényeg, hogy olyan tábor legyen a sóstói, ami megfelel a jogszabályi előírásoknak, a kor követelményeinek, és biztonságosan, gazdaságosan üzemeltethető – emelte ki, hozzátéve, az önkormányzat elhivatott abban, hogy ez a tábor megmaradjon, lehetőleg az önkormányzat kezelésében, és a lehető legjobb körülményeket tudja biztosítani.