Nem várt vereség a Jászberény elleni mérkőzésen

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Az alapszakasz utolsó meccsét a Jászberény ellen játszotta az ASE NB I-es férfi kosárlabdacsapata. A csapatok bemutatása után a Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség oklevelét adták át az elmúlt év legjobb férfi kosárlabdázójának választott Eilingsfeld Jánosnak, és az év edzőjének választott Teo Cizmicnek.

Az első felvonás közepéig a hazaiak akarata érvényesült, Ogunyemi közelije után 16-11-et mutatott az eredményjelző. Ezután a vendégek percei következtek, beestek a távoli kísérleteik, míg ebben az időszakban a paksi csapat pontatlanul, sok hibával játszott.

A második negyedben állandósult az 5-6 pont körüli vendég előny, a legközelebb az egyenlítéshez a 16. percben Hinds triplája után – 33-36 – álltak a piros-kékek. Ezután azonban csak három pont landolt a jászberényi gyűrűben, míg a kék-fehérek kilencet termeltek, tovább nőtt a két csapat közti különbség.

A nagyszünet után sem tudott újítani az ASE, rengeteg volt a hiba, de most már mind a két oldalon. Az utolsó tíz percre maradt a kilenc pontos vendég előny.

Hosszú hajrát indított a paksi csapat, és fokozatosan dolgozta le a hátrányát. A 35. percben Hinds közelije után 64-65-öt mutatott az eredményjelző. Két perccel a vége előtt is csak két pont volt a vendég előny, de a sok hiba és rossz döntések eredményeként a végjátékban a Jászberény könnyű kosarakat szerzett, és nyerte a mérkőzést. ASE – Jászberény 66-74 (20-24, 16-21, 16-16, 14-13).

Ricky Tarrant: Nehéz mérkőzés volt, rosszul kezdtünk, csak a második félidőben nyújtottunk elfogadható teljesítményt, de az már kevés volt a győzelemhez.

Teo Cizmic: Sajnos nagyon befolyásolta a mérkőzést a rossz dobószázalék, nem tudom mi ennek az oka, de emiatt egyre idegesebbek a játékosok, és nem tudunk ebből kijönni. Gratulálok az ellenfélnek, nagyon jó mérkőzést játszottak.