Dr. Blazsek Balázs: problémamentesen zajlott a szavazás

Dr. Blazsek Balázs, a Helyi Választási Iroda vezetője. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Dr. Blazsek Balázs, a Helyi Választási Iroda vezetője. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Süli János a szavazatok 57,9 százalékát, Bencze János, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje 23 százalékát, Heringes Anita, az MSZP-Párbeszéd jelöltje 11 százalékát, Dömötörné Solymár Orsika, az LMP jelöltje 2 százalékát kapta Tolna megye 3. sz választókerületében. A részvételi arány 60 százalék volt, az 59409 szavazásra jogosult állampolgárból 39393-an adták le szavazatukat, ebből 39008 volt érvényes – összegezte számokban a 2018-as parlamenti választás eredményét dr. Blazsek Balázs. A Helyi Választási Iroda vezetője arról is beszámolt a választás másnapján, hogy nyugodt légkörben zajlott a voksolás a választókerületben, nem érkezett a választási bizottsághoz egyetlen panasz, jogorvoslati kérelem sem.

Dr. Blazsek Balázs tájékoztatása szerint a választási bizottság várhatóan a hétvégén összeül, amikor megérkeznek a levélszavazatok, amelyek azonban a számuk alapján már nem befolyásolhatják a szavazás végeredményét. Ezt követően Süli János megkapja megbízólét, a képviselői esküt Pakson, a választási bizottság előtt teszi le.

Újságírói kérdésre azt is elmondta dr. Blazsek Balázs, hogy a jelölteknek, jelölőszervezeteknek 30 napjuk van arra, hogy eltávolítsák hirdetményeiket a közterületekről. Ezt követően a város teszi ezt meg, aminek költségét az érintett jelölteknek, jelölőszervezeteknek kiszámlázza.

Kapcsolódó tartalom:

Nem volt kiemelkedő esemény a választáson