Leégett egy faház a Vácikában

A paksi tűzoltók avatkoztak be Vácikában. Fotó: Pixabay
A paksi tűzoltók avatkoztak be Vácikában. Fotó: Pixabay

Gazt égettek hétfő este Pakson, a Vácika dűlőben. A lángok átterjedtek a szomszéd telken található fa melléképületre, ami a tűzben teljesen megsemmisült. A lángokat a paksi hivatásos tűzoltók fékezték meg – olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

A tűzeset este 8 után történt, nagyjából egy időben egy sárszentlőrinci esettel, ahova szintén a paksi tűzoltók vonultak.

A katasztrofavedelem.hu összefoglalója szerint a szél és a száraz idő következtében egyre többször riasztják a katasztrófavédelmet az égő aljnövényzet miatt. Hétfőn az ország több pontján keletkezett tűz a szabadban, de a tűzoltók mindenütt úrrá tudtak lenni a helyzeten.

Április 9-én összesen 218 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba. A 96 tűzesetet és a 65 műszaki mentést összesen 231 hivatásos, 20 önkormányzati és 5 létesítményi tűzoltóság, valamint 18 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 51 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletekre.