Kemény mérkőzésen ASE győzelem

Atomerőmű SE - Naturtex SZTE Szedeák. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Atomerőmű SE – Naturtex SZTE Szedeák. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Első hazai meccsét játszotta a férfi kosárlabda NB I. középszakaszának középházában az Atomerőmű SE csapata. A kaposvári vereség után fontos volt a győzelem, a teljes keret Schmidt Béla vezetőedző rendelkezésére állt.

Vendég kosarakkal indult a mérkőzés, 7-0-s rohammal válaszolt a Paks. A negyed közepétől elhúzott a hazai alakulat, sorra estek be a triplák, állandósult a tíz pont körüli piros-kék vezetés.

Jól indult a második felvonás, Medve távolija után 29-17-et mutatott az eredményjelző. Ezután kisebb megtorpanás következett, Vágvölgyi büntetői után feljött négy pontra a Szeged. Gulyás és Eilingsfeld pontjaival tíz ponttal ellépett az ASE, és ezt az előnyt megőrizte a 20. perc végére.

A harmadik negyed közepéig tartotta előnyét az ASE, de a folytatásban két szegedi távoli is beesett, míg paksi oldalon a kihagyhatatlan is kimaradt. Közben a játékosok között is ment az adok-kapok, sokszor megtorlatlanul.

Komoly izgalmakat hozott az utolsó felvonás, három pontra feljött a vendég, de Medve triplája után sikerült hét ponttal ellépni. A vendégek mozgósították az utolsó tartalékaikat, minden labdáért keményen harcoltak, de most a paksi játékosok nagyon fegyelmezetten, és taktikusan játszva verték vissza a felzárkózási kísérleteket.

ASE-Naturtex SZTE Szedeák 68-59 (24-15, 17-16, 14-17, 13-11)

Schmidt Béla: Örülünk a győzelemnek, ez volt a legfontosabb. Való igaz, hogy gyengébben dobott a Szeged, de ez nekünk is köszönhető. Kértem, hogy a harmadik negyedet jobban nyomjuk meg, sajnos nem sikerült, ezért lett szoros a végjáték.

R.T. Guinn: Nagyon fizikális, fárasztó mérkőzés volt, mint inkább gyors, nagyon meleg volt a csarnokban. Örülök a győzelemnek.