ESZI-s diákok az Országos Solid Edge és Edgecam Versenyen

A képen balról jobbra: Török Dániel, Cziráki Péter, Kubanek Máté, Barkovics Lajos, Baksa Máté, Schweitzer Máté. Fotó: ESZI
A képen balról jobbra: Török Dániel, Cziráki Péter, Kubanek Máté, Barkovics Lajos, Baksa Máté, Schweitzer Máté. Fotó: ESZI

Hatodik alkalommal vett részt az ESZI az Országos Solid Edge és Edgecam Versenyen, amit az Enterprise Communications Magyarország Kft. szervez középiskolák nappali tagozatos diákjainak. A versenybe jutás feltétele egy pályázati feladat beadása volt. A beküldött feladatok elbírálása után az ESZI-ből egy érettségiző és négy végzős gépgyártástechnológia szakon tanuló diák jutott be a verseny országos döntőjébe, amit az NCT Akadémia Nonprofit Kft. központi telephelyén tartottak Budapesten. Solid Edge-ből Baksa Máté és Schweitzer Máté 1G/13 osztályos tanuló versenyzett, míg Edgecam-ből Török Dániel 12.A, Cziráki Péter 1G/13, valamint Kubanek Máté 2G2/13 osztályos tanuló képviselte a paksi iskolát.

A helyszínen a Solid Edge tervezőrendszert és az Edgecam megmunkálórendszert használták a résztvevő diákok. A 180 perces döntő alatt a gyakorlatban előforduló feladatokat kellett megoldaniuk a versenyzőknek, amihez minden segítséget igénybe vehettek.

A versenyen mindkét kategóriában az első három helyezettet jutalmazták. Bár ez alkalommal nem sikerült dobogós helyezést elérniük az ESZI tanulóinak, felejthetetlen élménnyel gazdagodtak. Mindkét versenyre Barkovics Lajos tanár úr készítette fel őket, kaptuk a hírt az iskolából.