A Város Napjáról tartottak sajtótájékoztatót

Szabó Péter polgármester és Czink Dóra csoportvezető sajtótájékoztatón. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Szabó Péter polgármester és Czink Dóra csoportvezető sajtótájékoztatón. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– Szeretnénk ha a városi rendezvények színvonala és látogatottsága egyaránt emelkedne. Ezért döntöttünk úgy, hogy a városi nagy rendezvények szervezésével és lebonyolításával a Paksi Közművelődési Nonprofit Kft.-t bízza meg az önkormányzat. Az ott dolgozók szakértelme és több évtizedes tapasztalata garancia arra, hogy ez a feladat jó kezekben lesz náluk – mondta sajtótájékoztatón Szabó Péter. A polgármester arról is beszélt, hogy a Paksi Polgármesteri Hivatal turisztikai, városmarketing és kommunikációs csoportja a rendezvények népszerűsítése érdekében marketingkampányt tervez és bonyolít le.

Czink Dóra a csoport vezetője hozzáfűzte, hogy már az elmúlt évben elkezdődött az a munka, amelynek célja, hogy a Városháza kommunikációja és marketingtevékenysége megerősödjön. – Megújult a város arculata, majd a paks.hu honlap átalakítása következett, idén pedig elindult Paks hivatalos Facebook-oldala és Instagram-oldala, előbbinek jelenleg 2400 utóbbinak 1200 követője van. A marketingkampány része a közösségi média felületek használata. Ma elindítottuk a Város Napja eseményt, ami ide kattintva elérhető. Itt a rendezvény napjáig, azaz május 19-ig minden fontos információt közzéteszünk nemcsak a programról, hanem hasznos tudnivalókat is közlünk, például hogy milyen útlezárásokra lehet számítani a rendezvény napján – összegzett Czink Dóra, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az online felületeken kívül számítanak a helyi és megyei médiumokra, illetve készül a Tavaszi programfüzet, amit 8600 háztartásba juttatnak el a május 10-i héten. A programfüzet a Város Napja, a Német Nemzetiségi Nap és a Gyermeknap programját tartalmazza.

Szabó Péter az idei programok sorát nyitó Város Napja rendezvényről azt mondta, az első sikere után nem volt kérdés, hogy idén is megrendezi a város, és szeretnék, ha hagyománnyá válna. Tájékoztatása szerint a fő programelemek változatlanul a halászléfőző verseny, az intézmények, civil szervezetek felvonulása, a két színpadon zajló produkciók és a kísérő programok. Utóbbiak sorában lesz például múzeumsziget, egészségsziget, kóstolók és sport. A felvonulásra mindenki eljön, aki tavaly is ott volt, és vannak új jelentkezők is, a színpadi programban 23 szervezet mutatkozik be. A felvonulás a Szent István térről indul a rendezvény helyszínére, a Táncsics parkba. A nap zárásaként 18 órakor a The Bits Beatles emlékzenekar lép fel, majd 20 órakor a Cotton Club Singers Zsédával közösen. A programra delegációt várnak Reichertshofenből és Novovoronyezsből. Újságírói kérdésre úgy tájékoztatott a polgármester, hogy május végére terveznek az új rendezvényhajót „felavató” programot. Ennek részleteiről és a további idei városi rendezvényekről is rendszeresen tájékoztatást adnak – ígérte.