Győztesen távozott a Pécs

ASE-PVSK mérkőzés. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
ASE-PVSK mérkőzés. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Az alapszakasz során oda-vissza legyőzte a pécsieket az ASE NB I-es férfi kosárlabdacsapata, most is győzelemre számított Schmidt Béla vezetőedző.
Eilingsfeld közelijével indult a mérkőzés, de hamar érkezett a válasz. Ezután fej fej mellett haladtak a csapatok, majd a negyed közepén, a paksi erőcsatár két közelije után, nyolc ponttal ellépetek a hazaiak. Hiába volt már tíz pont is a két csapat között, az utolsó percekben a Pécs egy 7-0-s szériával egy találatra csökkentette a hátrányát.

Nem telt el három perc, amikor időt kért az ASE, de nem sikerült megtörni a pécsi lendületet. Fokozatosan ellépett a vendég, hazai oldalon támadásban, és védekezésben is sok volt a hiba. Durham 2+1-e után már nyolc ponttal mentek Antóniék. Erősített a paksi csapat, és Medve triplája után 43-43-at mutatott az eredményjelző, de a dudaszóra egy közelivel a vendégek vonultak előnnyel az öltözőbe.

A harmadik negyedben végig futott az eredmény után az ASE, 4-6 pont között volt a két csapat között a különbség, sőt a 27. percben, Budimir három büntetője után, 53-61-et mutatott az eredményjelző. A végjátékban Medve vezetésével 9-0-s rohanással egalizált az Atom, de egy utolsó másodperces kosárral, pécsi vezetéssel zárult a 30. perc.

Komoly izgalmakat hozott az utolsó felvonás, többször is egyenlített az ASE, de a vezetést nem sikerült átvenni. Az utolsó percekben több véleményes ítélet borzolta a hazai szurkolók kedélyeit, parázs hangulat volt a pályán. A végjátékban jobban célzott a Pécs, de a különbség nem volt ekkora a két csapat között.

ASE-Pécsi VSK 84-91 (18-15, 25-30, 21-22, 20-24)

Schmidt Béla: Öt ember dobott tíz pont felett, de a gyatra védekezésünknek köszönhetően mindig csak futottunk az eredmény után. Sokszor rosszul reagáltunk az adott szituációkban.
Medve Máté: Picit hiányoltam a csapatból az átütőerőt, ma nem tudtuk átlépni azt a határt, ami a győzelemhez kellett volna, rossz döntéseket hoztunk döntő pillanatokban. Olyan kosarakat kaptunk amilyeneket nem kellett volna.