A TelePaks kezeli május elsejétől a város honlapját

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A város honlapját eddig magánvállalkozó üzemeltette, május elsejétől viszont az önkormányzati tulajdonú TelePaks Médiacentrum Nonprofit Kft. látja el ezt a feladatot – jelentette be Szabó Péter sajtótájékoztatón. A polgármester azt mondta, hogy több megbízási szerződést felülvizsgál az önkormányzat a tudatos, takarékos, ésszerű gazdálkodás jegyében. – Azzal, hogy a paks.hu honlap kezelését a város cége végzi a jövőben, az önkormányzat éves szinten közel 10 millió forintot takarít meg – tette hozzá. Szabó Péter azt is elmondta, hogy a TelePaks eddig is első kézből tájékoztatta a lakosságot a várossal kapcsolatos hírekről, az ott dolgozó szakemberek továbbra is magas színvonalon fogják ellátni feladataikat.

Czink Dóra csoportvezető tájékoztatása szerint a TelePaks Médiacentrum munkatársai eddig is szerepet vállaltak a portál kezelésében, most azonban kibővül korábbi feladatkörük. A turisztikai részért továbbra is az általa vezetett turisztikai, városmarketing és kommunikációs csoport a felelős. Azt is elmondta, hogy szeretnék tovább fejleszteni a honlapot, többek között lehetővé tenni a zöld számos bejelentéseket.

– Felvettük a kapcsolatot a honlapot fejlesztő szombathelyi cég képviselőivel, és áttekintettük a feladatokat is – mondta el Dallos Szilvia, a TelePaks Médiacentrum Nonprofit Kft. ügyvezetője, megerősítve hogy a feladat nem új a cég számára, hiszen 2015 óta munkatársai végzik a hírek feltöltését. Az is elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy a változásról a TelePaks írásban tájékoztatja az intézmények, civil szervezetek képviselőit, akiktől programjaikról a pakshonlap@gmail.com e-mail címre várja az értesítéseket az eseménynaptárhoz, illetve folyamatosan kapcsolatot kíván tartani velük. A tevékenységet a cég az önkormányzattal kötött szerződés keretében látja el plusz forrás hozzárendelése nélkül.