Miniszterként folytathatja munkáját Süli János

Süli János tagja lehet az új kormánynak. Fotó: Babai István

Süli János miniszterként felügyelheti a jövőben is a Paksi Atomerőmű két új blokkjának építését – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A közlemény szerint Orbán Viktor miniszterelnök Áder János köztársasági elnök felkérésének megfelelően lefolytatta a konzultációt a kormányalakításról, amelynek eredményéről tájékoztatást adott a Fidesz és a KDNP elnökségének.

A Miniszterelnökség élén Gulyás Gergely válthatja Lázár Jánost, aki korábban a Paks II. beruházást is felügyelte. Rogán Antalt a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek, Palkovics Lászlót nemzeti innovációs és technológiai miniszternek, Trócsányi Lászlót pedig igazságügyi miniszternek kérte fel Orbán Viktor.

Semjén Zsoltot nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettesnek, Pintér Sándort belügyminiszternek, Varga Mihályt pénzügyminiszternek, Benkő Tibort honvédelmi miniszternek, Bártfai-Mager Andreát a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek javasolja a kormányfő.

Változás lesz az agrártárca élén, Nagy István a miniszteri szék aspiránsa, Kásler Miklóst emberi erőforrásokért felelős miniszternek, Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminiszternek, Süli Jánost pedig a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszternek javasolja Orbán Viktor.

A magyar emberek döntésének megfelelően Magyarország új kormánya nemzeti kormány lesz, mely Európa és Magyarország keresztény értékeken alapuló kultúrájának megőrzését, az ország határainak megvédését, a teljes foglalkoztatottság megteremtését, a gyermekvállalás támogatását és hazánk idős polgárainak megbecsülését tartja elsődleges feladatának – olvasható a közleményben. Magyarország új kormánya az Országgyűlés alakuló ülését követő hetekben áll fel. Az Országgyűlés alakuló ülését május 8-án tartják.