Győzelem a Kaposvár ellen

Atomerőmű SE-Kaposvári KK Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Atomerőmű SE-Kaposvári KK Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A rájátszás szempontjából nagyon fontos mérkőzést játszott a paksi csapat, győzelem esetén még napirenden van a legjobb nyolc közé jutás. A győzelem meglett, de a kaposvári 11 pontos vereség (81-70) után, 12 ponttal kellett volna győzni. Ha a végelszámolásnál azonos mutatókkal állnak a csapatok, az egymás elleni eredményeket veszik figyelembe.

A vendégek kezdtek jobban, 3-6-ra elléptek, hazai oldalról Hinds volt távolról eredményes. Ezután javított a védekezésen az ASE, és egy 10-0-s szériával 13-6-ra ellépett a hatodik perc tájékán. Időkérés után még felzárkózott három pontra a Kaposvár, de Medve dudaszóra beeső hármasával, kilenc ponttal nyerte az első negyedet az Atom.

A második felvonásban is az ASE akarata érvényesült, a 15. percben Gulyás büntetője után 36-25-öt mutatott az eredményjelző. Már tizennégy ponttal is vezetett a hazai csapat, de Gibbs két triplája után 41-33-ra jött fel a Kaposvár, azonban ez sem zavarta meg Medvééket, a második negyedet is nyerték.

A nagyszünet után is az ASE dominált, egy 9-0-s roham után 58-40-et mutatott az eredményjelző, sőt a 28. percben húsz pont fölé nőtt a különbség a két csapat között, amiből 17-et megőriztek a negyed végére.

Nagyon agresszívan jött ki az utolsó tíz percre a Kaposvár, ami láthatóan megzavarta a paksi csapatot, sok lett a pontatlanság, az eladott labda, a vendégek pedig fokozatosan faragtak a hátrányukból. A végjátékban komoly adok-kapok alakult ki a pályán, végül sikerült újra nyerni hazai pályán.

ASE-Kaposvári KK 82-73 (25-16, 21-20, 20-13, 16-24).

Schmidt Béla: Gratulálok a játékosaimnak, örülünk a győzelemnek. Jól kezdtünk, a mérkőzés nagy részében azt láttam, amit elvártam. A vendégek nagyon agresszívan védekeztek és hibára késztettek bennünket az utolsó negyedben. Megyünk előre Szegeden is nyerni szeretnénk.

Medve Máté: Örülünk a győzelemnek, nagyon kemény meccs volt, sajnos nem sikerült az előnyt megőrizni a végére. Bízom benne, hogy ez új lendületet adott a csapatnak, és sikerül a következő meccseinket megnyerni.