Óvodai csoport nyerte meg a Játssz cseresznyési kirándulásért! pályázatot

Kovács Sándor alpolgármester átadja az oklevelet Jantnerné Oláh Ilona tagóvoda vezetőnek. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök
Kovács Sándor alpolgármester átadja az oklevelet Jantnerné Oláh Ilona tagóvoda vezetőnek. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

A Paksi Benedek Elek Óvoda Hétszínvirág tagóvodájának Vackor csoportja nyerte a Játssz cseresznyési kirándulásért! pályázatot. A Paksi Polgármesteri Hivatal turisztikai, városmarketing és kommunikációs csoportja azt kérte az óvodai csoportoknak, általános és középiskolás osztályoknak szóló kiírásban, hogy készítsenek tablót Paks és környékének élővilága témában. A pályaműveket lefotózták és feltöltötték a város hivatalos Facebook-oldalára. A legtöbb „tetszik”-et a Vackor csoport tablója kapta, így ők tölthetnek el egy érdekes programokkal színesített napot a Cseresznyéskert Erdei Iskolában.

Jantnerné Oláh Ilonától, a Hétszínvirág tagóvoda vezetőjétől megtudtuk, hogy a paksi határ védett növényeit jelenítették meg tablójukon. Kiemelte, hogy mivel a pedagógiai programjuk a környezeti nevelésre koncentrál, igazán közel állt hozzájuk a pályázat témája. A gyerekekkel ellátogatnak azokhoz a fákhoz, amelyek helyi rendelettel védettek, az óvoda udvarán lévő környezeti nevelési tanösvénynek pedig egy része az Ürgemező védett növényeit mutatja be. – Ha annyit megtanulnak, hogy ezeket a növényeket védeni kell, akkor jó úton haladunk – emelte ki.

Kovács Sándor alpolgármester a díj átadásán elmondta, hogy 13 tabló érkezett a pályázatban, a győztes csoport 1176 „tetszik”-et kapott, ugyanakkor több mint harmincezer elérést hozott a város Facebook-oldalának ez a játék, illetve ezerrel nőtt az oldalt kedvelők száma. – Ebből is látható, hogy a városmarketing-munkával jó úton járunk, sok információt el tudunk juttatni a lakossághoz a közösségi oldalainkon keresztül, a különböző játékokkal pedig népszerűsíteni azokat – emelte ki az alpolgármester.