Legjobbak közé kerültek a paksi „atomprojektek” Szocsiban, az Atomexpón

Két elismerés is Magyarországra került az első ízben meghirdetett Atomexpo Awardson. Fotó: Vida Tünde
Két elismerés is Magyarországra került az első ízben meghirdetett Atomexpo Awardson. Fotó: Vida Tünde

Döntőbe került az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Paks II. Atomerőmű Zrt. is egy-egy projekttel az első ízben meghirdetett Atomexpo Awards nemzetközi pályázaton. A díjakat a tizedik alkalommal megrendezett nemzetközi találkozón, az Atomexpón adták át Szocsiban, hétfőn este.

Öt kategóriában hirdetett pályázatot a Roszatom orosz atomenergetikai konszern, a nevezett pályaműveket nemzetközi zsűri értékelte. A felhívásra 22 országból 52 pályamű érkezett.

Elsőként hirdették ki a humánerőforrás gazdálkodás témakör eredményét. Itt a döntőbe négy projekt került, köztük az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. mentori programja. A győztes egy spanyol projekt lett, a másik három döntős oklevelet kapott, amelyet a Paksi Atomerőmű nevében Hamvas István vezérigazgató vett át.

Ezt követően a társadalmi kommunikáció kategóriában érkezett projekteket értékelték. Itt három pályázat került a döntőbe. Nyertesnek végül az indiai projektet hirdették ki, a másik két pályázó, így a Paks II. Zrt. is oklevél elismerést kapott, amelyet Lenkei István vezérigazgató vett át. A két új paksi blokk megépítéséért és üzemeltetéséért felelős magyar vállalat az interaktív tájékoztató kamionnal nevezett az Atomexpo Awardsra.

Kedden folytatódik a 68 ország 600 atomenergetikai cégének részvételével zajló nemzetközi fórum, az Atomexpo 2018.