Pénzügyi tanácsadás tartanak a Máltai Szeretetszolgálat szakemberei Pakson

Kihelyezett pénzügyi tanácsadást tartanak a Máltai Szeretetszolgálat szakemberei Pakson. A szekszárdi Pénzügyi Tanácsadó Iroda munkatársai május 16-án délelőtt egyéni tanácsadással várják az érdeklődőket, valamint az adósságrendezés lehetőségeiről tartanak előadást.

A pénzügyi szolgáltatások kínálata gyorsan fejlődik, míg a pénzügyi területen szerzett tudásunk, tapasztalataink korlátozottak. Ezért nehéz meghozni olyan nagy jelentőség döntéseket, hogy milyen hitel éri meg, hogyan rendezhetjük adósságainkat akkor is, ha kilátástalan a helyzet, vagy éppen hogyan válasszunk a befektetési és öngondoskodási lehetőségek közül.

A döntéseink megalapozásához, a pénzügyi szolgáltatások megismeréséhez, a panaszügyeink szakszerű intézéséhez 2018. áprilisától segítséget nyújt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pénzügyi Tanácsadó Irodája Szekszárdon. Az iroda a megye teljes területéről várja egyéni konzultációra az érdeklődőket, valamint minden hónapban más-más városban tartanak kihelyezett pénzügyi tanácsadást és ismeretterjesztő előadásokat a szakemberek, továbbá a hónap második felében egy-egy napon Dombóváron is tartanak ügyfélszolgálatot.

Május 16-án Pakson a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat központjában nyitják meg a kihelyezett irodát délelőtt 10 órakor. Az iroda munkatársai egyéni tanácsadásra, személyes konzultációra várják az érdeklődőket, valamint Az adósságrendezés lehetőségei – Felmondástól a magáncsődig címmel tartanak előadást a szeretetszolgálat munkatársai.

A Magyar Nemzeti Bank támogatásával Szekszárdon megnyitott Pénzügyi Tanácsadó Iroda nonprofit formában, a lakosság számára ingyenesen végzi szolgáltatásait. Kiemelt feladata a pénzügyi fogyasztóvédelmi panaszok támogatása, a panaszkezelési folyamatban való eligazítás, segítségnyújtás a vita peren kívüli rendezésében, illetve a Pénzügyi Békéltető Testület előtti eljárásban. A másik hangsúlyos tevékenység a megelőzés; a pénzügyi döntések támogatása felvilágosítással és információátadással, a különböző termékek, szolgáltatások, a független konkurenciaelemzések bemutatása, a szerződések értelmezése. A Máltai Szeretetszolgálat irodája mindezt minden piaci szereplőtől függetlenül, semlegesen végzi.

Az iroda címe Szekszárd, Augusz Imre u. 9. II. emelet 214-es ajtó, nyitva tartás kedden és pénteken 9- től 15 óráig, csütörtökön 11-től-17 óráig. A telefonszámuk 30/274-08-28, e-mail címük: pti@maltai.hu, honlapcímük pedig www.otthonapenzugyekben.hu.