Véradás volt a Paksi Polgármesteri Hivatalban

Kovács Sándor Paks alpolgármestere is adott vért. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök
Kovács Sándor Paks alpolgármestere is adott vért. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

Hosszú kihagyás után, Kovács Sándor alpolgármester kezdeményezésére, újra véradást szerveztek a Magyar Vöröskereszt Paks Városi Szervezetével együtt a Paksi Polgármesteri Hivatalban. A véradáshoz a város több intézménye és szervezete is csatlakozott, többek között a Paksi Rendőrkapitányság, a DC Dunakom Zrt., a Pákolitz István Városi Könyvtár, a Paksi FC Kft., a PSE, a Fortuna Rádió és a TelePaks Médiacentrum Nonprofit Kft. munkatársai is részt vettek a véradáson, de minden véradót vártak.

Kovács Sándor elmondta, hogy az elmúlt egy évben több jótékonysági akciót hirdetett az önkormányzat, ez a véradás is ezek sorába tartozik. Hozzátette, hogy alpolgármesterként az első köszöntő beszéde éppen a Vöröskereszt hagyományos véradókat ünneplő rendezvényén volt, és ez a találkozás arra indította, hogy maga is adjon vért, illetve létrehozzák ezt a véradónapot. Kiemelte, hogy a Városházán tartott véradással a Paksi Polgármesteri Hivatal egyik munkatársának közvetlenül tudnak segíteni. Az alpolgármester arról is beszámolt, hogy a város a Magyar Vöröskereszt Paksi Szervezetének egy irodai munkára és adományok tárolására is alkalmas helyiséget fog biztosítani.

– Az a tapasztalatunk, hogy a települési önkormányzatok, helyi cégek, intézmények szívesen segítik a munkánkat, a véradás ügyét – ezt már Gulyás Katalin, a Vöröskereszt Tolna megyei Szervezetének igazgatója mondta, hozzátéve, hogy Paks kiemelt véradó terület, jó a véradó kedv, rendszeresen van véradás a Csengey Dénes Kulturális Központban, az atomerőműben, van rá lehetőség a középiskolákban, most pedig újabb helyszínnel bővült a kör. Hangsúlyozta, hogy minél több a lehetőség, talán annál többen kapnak kedvet ahhoz, hogy vért adjanak.

Gulyás Katalin a kezdés előtt azt mondta, hogy 30-40 fő részvételére számítanak. Végül a 9-től 13 óráig tartó véradáson a részvétel túlszárnyalta a várakozást: 73-an jelentek meg, az első véradók száma 28 volt.